translation

Translation

Free Translation

Η κρυστάλλωση του μελιού

>> Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


Εκείνο το μέλι που προκύπτει από άνθη, χαρακτηρίζεται με ένα ιδιαίτερο και γνώριμο φαινόμενο. Φαινόμενο που μετατρέπει την χαρακτηριστική του ρευστότητα σε μία συμπαγής γλυκιά μάζα. Καλείται κρυστάλλωση, διότι στην ουσία προκύπτουν σωματίδια-κρύσταλλοι που ενώνονται δυναμικά μεταξύ τους. Κρύσταλλοι με σακχαρένια δομή.

Το μέλι είναι ένα υπέρκορο διάλυμα. Αυτό σημαίνει ότι σε ελάχιστη ποσότητα νερού, έχει διαλυθεί μια μεγάλη ποσότητα σακχάρων, καθώς και μια μικρή ποσότητα άλλων ουσιών. Ειδικότερα, στα 100 γραμμάρια μελιού, περιέχονται 15-21 γραμμάρια νερό, στο οποίο διαλύονται 85-79 γραμμάρια άλλες ουσίες. Το 95-99% της ξηράς ουσίας του είναι υδατάνθρακες, δηλαδή απλά σάκχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη), όπως και ελάχιστοι δισακχαρίτες.

Η ταχύτητα της κρυστάλλωσης εξαρτάται από την υγρασία (περιεκτικότητα σε νερό δηλαδή), την αναλογία των απλών σακχάρων, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος αποθήκευσης και τον βαθμό επεξεργασίας που έχει δεχτεί (κυρίως το καλό φιλτράρισμα).....
............................

**********************************************************************************

Τα πάντα είναι Ένα και Μοναδικό πράγμα.

Ο Θεός έγραψε στον κόσμο την που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας, αρκεί να διαβάσεις τι έγραψε για σένα.

Υπάρχει μια γλώσσα πέρα από τις λέξεις.

Να φροντίζεις να ξέρεις πάντα τι θέλεις.

***********************************************************************************

freemeteo

About This Blog

flagcounter

free counters

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP