translation

Translation

Free Translation

Η Βιοδυναμική Γεωργία και η εξέλιξή της στην Ευρώπη

>> Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Rudolf Steiner, είναι ο ιδρυτής της λεγόμενης Βιοδυναμικής Γεωργίας. Γεννήθηκε στην Αυστρία το 1861 και σπουδαστής ακόμη, μελέτησε και δούλεψε τα επιστημονικά γραπτά του Goethe. Από το 1890 έως 1897, συνεργάστηκε στο αρχείο του Goethe και Schiler στη Βα'ι'μάρη. Ενώ, από το 1902 ανέπτυξε μια πιο εντατική δραστηριότητα με την ιδιότητα του συγγραφέα και του ομιλητή σεμιναρίων, πρώτα στο χώρο της Θεοσοφίας και έπειτα στην Ανθρωποσοφική, όπου υπήρξε ιδρυτής της το 1913.

Εκτός από τριάντα βιβλία φιλοσοφικού χαρακτήρα, διασώζονται περίπου και 6000 σεμινάρια. Ένα από αυτά, είναι και το σεμινάριο περί γεωργίας στο Koberwitz, όπου έθεσε τις βάσεις αυτής που σήμερα καλούμε Βιοδυναμική Γεωργία.

Ήταν ένα κλασικό σεμινάριο, διάρκειας δέκα ημερών και με την συμμετοχή 100 περίπου απλών γεωργών της εποχής του 1925.Ένα σεμινάριο, ιδιαίτερα σημαντικό για το ξεκίνημα της Βιολογικής καλλιέργειας. Διότι από τότε είχε παρατηρηθεί μια κάμψη της ποιότητας στα γεωργικά προϊόντα με την εφαρμογή της θεωρίας του Von Liebig και την αρχή της λεγόμενης βιομηχανικής – συμβατικής γεωργίας.................
........................

***********************************************************************************

Όποια ευλογία δεν είναι καλοδεχούμενη, μετατρέπεται σε κατάρα.

Καμιά φορά είναι αδύνατο να εμποδίσεις το ποτάμι της ζωής.

Μην απαρνιέσαι ποτέ τα όνειρά σου.

Πρέπει να επωφελούμαστε από την τύχη, όταν την έχουμε με το μέρος μας και να κάνουμε το παν για να τη βοηθήσουμε, όπως μας βοηθά και εκείνη. Λέγεται Ευνοϊκή Αρχή, η τύχη του πρωτάρη.

Η ζωή έλκει τη ζωή.

************************************************************************************

freemeteo

About This Blog

flagcounter

free counters

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP